Atelier Oh op Drawing Days

☞ 29/09/2017 / Speeddate-café @ Café De Loge

 19u-20u / Café De Loge – Annonciadenstraat 5, Gent / VOLZET

speeddate1-zww

 

Welkom in het speeddate-café! Neem stilzwijgend plaats tegenover een onbekende. Trek een bierkaartje waarop een tekeninstructie staat. Neem een pen, een potlood of een stift en voer de opdracht uit. Bijzondere en plezierige ontmoetingen gegarandeerd tijdens deze unieke tekendate.

VOLZET / Inschrijven voor deze activiteit is niet meer mogelijk.


☞ 01/10/2017 / Print jouw getekende polaroidportetten op papier

13-16u / LODstudio /Bijlokesite, Bijlokekaai 3, Gent / Kostprijs: 5 euro

polaroidtekeningen

Wist je dat je de droge naald-techniek makkelijk kan gebruiken in combinatie met fotopapier? Droge naald is een diepdruktechniek verwant aan etsen maar dan zonder chemische stoffen en met een beperkt aantal afdrukken. In deze workshop tekenen we zelf portretten die we (in spiegelbeeld) afdrukken op polaroid-formaat. Breng je eigen portret mee om van te vertrekken of haal inspiratie uit de fascinerende portrettengalerij aan de muur. Vingers vuilmaken mag!

Deze activiteit is betalend en kost 5 euro.
Je kan jezelf inschrijven door te mailen naar info@jokedegroot.be
De plaatsjes zijn beperkt.

 

Het volledige programma van dit fantastische tekenfestival vind je terug op www.drawingdays.be

Wat doet Atelier Oh?

Creatieve ateliers/workshops à la carte

Atelier Oh heeft enkele vaste workshops in de aanbieding. Het stokpaardje van Atelier Oh is grafiek. Andere paardjes uit de stal van Atelier Oh zijn onder andere tekenen, papier-maché en poppentheater. Kijk eens op onze kaart om te zien wat we te bieden hebben.

Creatieve ateliers/workshops op maat

Staat de workshop die je zoekt niet op onze menukaart? Neem gerust even contact op, lanceer je idee en misschien kunnen we jou wel verder helpen.

Creatieve concepten op maat

Wil je inzetten op kunst- en erfgoededucatie maar weet je niet goed hoe daar aan te beginnen? Wil je graag een creatieve uitwerking van jouw idee? Neem gerust contact op.

Atelier Oh à la carte

De Printfabriek - grafiekworkshops

In dit pop-up-atelier van De Printfabriek kan je zelf je eigen tote bag bedrukken met een quote of illustratie naar keuze.
Leuk, hip, uniek en nog eens goed voor het milieu ook.

Mogelijk als randanimatie, bvb. op uw evenement of als workshop (+-3 uur).
Tijdens een workshop ontwerpen de deelnemers zelf hun bedrukking.

Monotype is een spannende techniek. Het is erop of eronder, snel en zeer spontaan. We inkten een plaatje in en tekenen vervolgens (met alles dat we vinden) in de natte inkt. Terwijl de inkt op het plaatje nog nat is maken we een afdruk met de drukpers. Deze afdruk kan slechts één maal (“mono”, heb je hem?) gemaakt worden en is dus uniek.

Waan jezelf een echte Rembrandt en probeer deze eeuwenoude techniek. We maken een drogenaald-tekening in een plaatje van plexiglas. Dat plaatje inkten we in en drukken we af met behulp van de drukpers. Je kan meerdere afdrukken maken. Eentje voor in de living, de keuken en twee voor in de gang?

Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once we grow up.

Pablo Picasso